16 Temmuz 2011 Cumartesi

Basketbol Potası Kuralları

Daha çok 4-12 yaş çocukları için uygun olduğunu düşündüğüm bu basket potası çalışması evin uygun bir bölümünde ya da bahçede (gerekirse sabitlenerek) kullanılabilir. Yetişkinlerin de kullanmaması için bir engel yok tabiki! Voleybol topları, plastik toplar ya da hentbol topları için daha uygun olacaktır ancak 600 gr üstünde olan standart basket topları için daha güçlendirilmiş bir tasarım düşünülebilir.
Gerekli malzemeler:
Bitki sabitleyici olarak satılan plastik kaplı içi boş metal boru(170 cm cıvarı),potanın sabitlenmesi için (35 cm genişlik 120 boy) standart bir sunta raf,çeşitli kalınlıkta sabitleyici ipler, ağ için 125 cm lik 8 parça kalınca ip ya da bez şerit,2 adet 30cm boyunda alüminyum boru,testere,makas,tornavidalar şerit metre ağaç tutkalı,vida ve çivi,pense çeşitli boyda sağlam çıta.
Not:İlke olarak eldeki malzemelerin kullanılması ortaya çıkan ürünü belirliyor.Bu yüzden elinizde varsa hazır metal bir çember kullanabilir ya da zemin olarak farklı malzeme kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
Önce metal çubuğu 35 cm çapta bir daire haline getirip iple sabitliyoruz.
Suntanın kenarlarına pota için yükselti oluşturacak 4-5 cm yükseklikte takozları sabitleyip takozların üstüne çıtayı çakıyoruz.
Çemberin fazla kısımlarını kesip eşit ve düz olarak kalın iplerle sıkıca sarıp sabitliyoruz.
Çemberi alttan destekleyecek alüminyum metal boruları çekiçle ezerek sabitleme için uygunlaştırıyoruz.
Suntaya gelen alt kısımları 3 er çiviyle , çemberi destekleyen kısmı da iple sıkıca sarıp sabitliyoruz.
125 er cm lik 8 adet ip ya da şeriti çembere eşit 8 noktada düğümlüyoruz.
Ağı oluşturmak için ikili gurup ipleri baklava dilimi oluşturacak şekilde bir yandakiyle düğümleyerek en alta kadar sürdürüyoruz.
Bittiği zaman alta doğru daralan bir görünümde olacaktır.
Son olarak varsa gerekli güçlendirmeleri ve diğer detayları ekleyip tamamlıyoruz.
Son hali böyle görünüyor,evin içinde farklı noktalara ve yüksekliklere taşınabilir şekilde tasarlandı,ancak istenirse bir noktaya da sabitlenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder