16 Temmuz 2011 Cumartesi

Basketbol Pota

Beşer kişilik takımlar halinde elle ve topla oynananBasketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi yüksekliği 3Basketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi05 m olan pota adı verilen çemberden geçirerekkazanmaya çalışılan takım oyunudur. Tüm dünyada popüler olan bir spor türüdür. İlk olarak 1891 yılında James Naismith tarafından oynatılmıştır.James Naismith'in basketbolu Mayas kabilesinin tlahiotenie oyunundan esinlendiği düşünülmektedir.
Basketbol çoğunlukla kapalı salonda oynanır. Dikdörtgen biçimindeki basketbol potası alanının tabanı sert tahtadan yapılır.
Alanın boyutları değişiklik göstermekle birlikteBasketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi ideal boyutlar 28 m x 15 m'dir. Oyun alanı bir orta çizgiyle ikiye ayrılır. Bu çizginin tam ortasındaBasketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi orta yuvarlak denen bir daire çizilidir. Basketbol potası alanının karşılıklı olarak kısa kenar çizgilerinde birer pota bulunur. PotaBasketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi kenar çizgisinden 1Basketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi2 metre içeridedir ve 1Basketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi8 m x 1Basketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi2 m boyutlarındadır ve çoğunlukla panyalarda cam beyazı plastik kullanılır. Pota üzerindeBasketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi yerden 3Basketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi05 metre yükseklikte bir sepet bulunur. SepetBasketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi 45 cm çapında demir bir çember ile buna asılıBasketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi alt kısmı açıkBasketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi beyaz bir fileden oluşur. Basketbol elle oynanır ve atılan top yukarıdan çembere girip fileden geçerek aşağıya düşünce sayı olur. Basketbol topunun çevresi yaklaşık 75-78 cmBasketbol Saha Ölçüleri Nedir? Basketbol Pota Ölçüleri Nedir Basketbol Ölçüleri Bilgi ağırlığı 600-650 gramdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder